עוגת גבינה ואוראו

פאי גבינה, פררו רושה ושוקולד - קינוח שנחטף מהשולחן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ואוראו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 4 יחידות פררו רושה
  • 50 גרם חמאה מומסת (אם התערובת פירורית מידי ניתן להוסיף עוד 20 גרם חמאה מומסת)
  • למלית:
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 6 יחידות של פררו רושה
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. לבסיס: במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים והפררו רושה לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות התבנית בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2. למלית: בקערה מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר ותמצית/מחית הוניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, בכל פעם שליש מהכמות, עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את תבנית הפאי על גבי הבסיס בכ - 3/4 מכמות מלית הגבינה. חוצים את הפררו רושה לשניים וטומנים את החצאים בהיקף הפנימי של הפאי שהחלק החצוי פונה כלפי מטה. מכסים ביתרת המלית ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
3. לציפוי: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. מחממים 100 מ"ל מהשמנת המתוקה בסיר קטן עד לרתיחה, מסירים מהאש ויוצקים מיד על גבי השוקולד. מניחים לדקה. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר (כחצי שעה-שעה, שימו לב שהתערובת צריכה להשאר נוזלית יחסית ולא מוצקה). מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את יתר השמנת המתוקה (150 מ"ל). בעזרת כף או מטרפה ידנית מערבבים היטב. מחברים את בלון ההקצפה ובמהירות גבוהה מקציפים עד לקבלת תערובת יציבה במרקם של מוס שוקולד (שימו לב שלא להקציף יתר על המידה).
4. מעבירים את הגנאש המוקצף לשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים שורה של עיגולים על גבי מלית הגבינה ובצמוד לקלתית. בעזרת כפית קטנה מועכים כל עיגול מחלקו האמצעי, השפיץ, וכלפי ימינה. לאחר מעיגת כל עיגול מנגבים היטב את הכפית בעזרת נייר מגבת. מזלפים שורה נוספת של עיגולי גנאש בסמוך למרכז העיגולים בשורה הראשונה. חוזרים על פעולת המעיכה. חוזרים על הפעולות עד לכיסוי מלא של הפאי. מעבירים למקרר להתייצבות למשך 30 דקות, ומגישים.
דרג: