עוגת גבינה ואגוזי פקאן מסוכרים

עוגת גבינה עשירה בטעם אגוזים, מנה אחרונה בעלת טעם ייחודי שילדים אוהבים, מתאימה לארוחת חג שבועות

מאת: פאני יצחקוב

דרג:
עוגת גבינה ואגוזי פקאן מסוכרים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 100 גר' חמאה של תנובה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס קמח תופח
  • 1 חלמון ביצה
  • למלית:
  • 1 גביע (750 גר') גבינה לבנה לאפייה מסדרת "השף הלבן"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או 32% של "השף הלבן"
  • 2 שקיות אינסטנט פודינג בטעם אגוזים
  • לקישוט:
  • 1 כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים בינוניים (לא גס ולא דק).

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת התחתית: מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ומשטחים בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים למשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
2. הכנת המלית: מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת והאגוזים. מוסיפים אינסטנט פודינג בטעם אגוזים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
3. יוצקים את המלית לתבנית העוגה (שהתקררה) ומשטחים לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקרר ל-24 שעות לפחות.
4. לקישוט מפזרים מעל העוגה אגוזים מסוכרים.

דרג: