עוגת גבינה הדורה

עוגת גבינה חגיגית לארוחת שבועות, מורכבת מבסיס בצק ועליו מלית גבינה מוקצפת וציפוי שמנת

מאת: שפקה פישל

דרג:
עוגת גבינה הדורה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 250 גר' פירורי ביסקוויטים
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כפית גרידת קליפת לימון
  • למלית:
  • 600 גר' גבינה לבנה 5%
  • 6 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 200 מ"ל לבן
  • 1 כף תמצית וניל( לא חובה)
  • 6 כפות מלאות קמח
  • 6 ביצים מופרדות
  • אחת וחצי כוסות סוכר
  • 1/2 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה
  • כוס חלב קר
  • 1/2 קופסה אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת בצק: לערבב היטב בקערה את החמאה הרכה יחד עם הביסקוויטים עד לקבלת עיסה פירורית אחידה.
2. לשמן תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, מניחים את הבצק בשכבה אחידה על תחתית התבנית.
3. הכנת מלית: מוסיפים גבינה, שמנת ולבן לקערה, מוסיפים תמצית וניל, קמח וחלמונים. לערבב בעזרת מרית עד לקבלת מלית אחידה וחלקה.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבון לקצף יציב, להוסיף את הסוכר ואבקת הפודינג לסירוגין.
5. מבליעים את הקצף את הקצף במלית בתנועות עטיפה.
6. יוצקים את המלית בתבנית מעל הבצק.
7. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך כשעה. משאירים את העוגה כ20 דק' בתנור לאחר גמר האפייה.
8. לציפוי: מקציפים את השמנת, החלב והפודינג לקבלת קרם סמיך. למרוח את הקרם על העוגה לאחר שהתקררה.
9. משאירים את העוגה למספר שעות במקרר ולהגיש.

דרג: