עוגת גבינה דיאטטית

עוגת גבינה בגרסה דלת קלוריות יחסית ועדיין טעימה, מתאימה לאירוח בחג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה דיאטטית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10-12 פרוסות/תבנית קפיצית 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גר' גבינה לבנה 1/2%
  • 1/5 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות קמח תופח
  • 10 מ"ל תמצית תחליף לסוכר
  • 5 חלבונים מוקצפים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבלים את כל החומרים של העוגה חוץ מהחלבונים.
2. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת.
3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית 24 ס"מ,מניחים את התבנית על תבנית שמלאה במים רותחים.
4. לפני שמכינים את העוגה שמים את התנור על 220 מעלות, אופים את העוגה למשך 10 דק' בטמפרטורה של 220 מעלות, אחרי 10 דקות מורידים ל-170 מעלות ואופים למשך 40 דקות.
5. ציפוי: אפשר לפזר מעל העוגה תותים פרוסים או לצפות אותה עם ריבה דלת קלוריות או לשים שני שזיפים מעל כל פרוסה.

דרג: