עוגת גבינה דובדבנית

עוגת גבינה אווירית המורכבת מתחתית פריכה, מילוי גבינה ודובדבנים וציפוי שוקולד לבן

מאת: תמי כהן

דרג:
עוגת גבינה דובדבנית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות/תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות קמח
  • מעט תמצית וניל
  • לקרם:
  • 1 גביע גבינת שמנת נפליאון
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • חצי כוס סוכר
  • למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 גביעי שמנת מתוקה
  • 100 גרם דובדבנים מסוכרים קצוצים גס
  • חצי כוס סוכר
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • לקישוט:
  • דובדבנים מסוכרים

אופן הכנה:

הכנה:
1. להפריד חלבונים וחלמונים, להקציף חלבונים תוך כדי הוספת הסוכר עד לקבלת קצף רך ויציב, להוסיף בהדרגה את החלמונים, ולבסוף להוסיף את הקמח.
2. לשפוך לתבנית משומנת, לתנור מחומם מראש לחום 180 מעלות, אופים למשך 10 דק'. לצנן את תחתית העוגה.
3. בקערה מניחים את הגבינת שמנת והשמנת החמוצה, מלמעלה מפזרים את הסוכר מחכים 5 דק' עד שהסוכר יימס ואז מערבבים ומורחים מעל תחתית הבצק.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים אליה את הגבינה, ולבסוף מוסיפים את הדובדבנים. את התערובת על קרם השמנת ומשטחים יפה.
5. הכנת הציפוי: מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת מעל השוקולד הלבן. מחכים דקה ואז מערבבים עד לקבלת שוקולד מבריק וחלק, מצננים כמה דקות ושופכים מעל כל פני העוגה.
6. מקשטים בדובדבנים מסוכרים.
7. מכניסים למקפיא ללילה שלם ומוציאים מהמקפיא 40 דק' לפני ההגשה ושומרים במקרר.
דרג: