עוגת גבינה גבוהה

עוגת גבינה אוורירית ללא בסיס בצק בציפוי שמנת וניל, עוגה קלה להכנה ומתאימה לאירוח בחג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה גבוהה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • חצי כוס חלב
  • כף וחצי סוכר
  • לעוגה:
  • 7 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 750 גר' גבינה לבנה 5%

אופן הכנה:

הכנה:
1. להקציף 7 חלבונים עם 1 כוס סוכר. 
2. בקערה נפרדת לערבב את ה- 7 חלמונים עם חצי כוס סוכר , 3 כפות אינסטנט פודינג, 4 כפות קורנפלור ו- 750 גר' גבינה. בתנועות קיפול מוסיפים לתוך הקערה את קצף החלבונים עם הסוכר.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ומתחתיה לשים תבנית עם מים. לאפות בחום בינוני 10 דקות ואז להוריד לחום נמוך ולאפות כ- 40 דקות (עד שהעוגה מתייצבת). לא לפתוח את התנור בתום האפייה- רק כשהוא קר (כשעתיים לערך).
4. לציפוי: מקציפים את כל המרכיבים יחדיו ויוצקים על העוגה.
5. לקישוט ניתן להוסיף חצי קופסא של אוכמניות/לגרד מקופלת/ריבת חלב.
דרג: