עוגת גבינה גבוהה ומפתיעה - ללא אפייה ובקלי־קלות

הכנה רב שכבתית, ההמתנה לתוצאה הסופית משתלמת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה גבוהה ומפתיעה - ללא אפייה ובקלי־קלות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית 26 ס"מ / 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית אחת של עוגת טורט לבנה קנויה (ניתן לרכישה בסופר במדור אפיה בחבילה המכילה שלוש תחתיות דקות)
  • שלוש קופסאות (750 גר') גבינה לבנה 5%
  • שתי קופסאות של שמנת מתוקה להקצפה
  • חצי כוס סוכר
  • 6 שקיות של סוכר וניל
  • אופציונלי בלבד:
  • תערובת של מילוי אוכמניות או פירות יער או שוקולד מריר או חלב

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מתחילים את ההכנה יומיים מראש וזמן ההכנה (כולל שטיפת כילים וסידור המטבח) הוא כ־30 דקות מצטברות
2. בערב הראשון: 
שמים את הגבינות במסננת להגרת נוזלים, מניחים על קערה לאיסוף הנוזלים, מכסים בצלחת או בעטיף ושמים במקרר למשך כל הלילה לפחות.
3. למחרת: מניחים את תחתית הטורט בתבנית קפיצית 26.
4. שופכים את הנוזלים מהקערה, מעבירים אליה את הגבינות, מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים היטב.
בקערת מקסר מקציפים את שתי השמנות המתוקות עם שישה סוכר וניל.
5. מערבבים את הגבינה עם הקצפת בתנועות קיפול עדינות, שופכים לתבנית ומחליקים ומיישרים.
מכסים ומכניסים למקרר למשך כל הלילה לפחות לייצוב העוגה.
6. למחרת העוגה יציבה, מוכנה לאכילה וטעימה מאוד וממש לא חייבים לצפות אותה אבל אם מאוד רוצים - אפשר למרוח תערובת של מילוי אוכמניות או פירות יער. או לגרר בפומפיה שוקלד מריר או חלב או כל ציפוי אחר שעולה על הדעת. 
דרג: