עוגת גבינה ברולה-לוטוס-קרמל

עוגה מפוארת וטעימה במיוחד

מאת: ניצן דוד

דרג:
עוגת גבינה ברולה-לוטוס-קרמל
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית לוטוס
  • חבילת עוגיות לוטוס טחונות דק
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • עוגת גבינה ברולה
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב מרוכז(הסבר בסוף המתכון)
  • קצפת גבינה וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות חלב
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 חבילת גבינת לבנה 5%
  • קרמל רך
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות גלוקוזה/דבש
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות חלב מרוכז ממותק (הסבר בסוף הוראות ההכנה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 80 גרם חמאה

אופן הכנה:

תחתית לוטוס
מערבבים את שתי התערובות ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומקפיאים.

עוגת גבינה ברולה
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות
2. מערבבים יחד גבינה, סוכר, תמצית וניל, ביצים וחלב מרוכז, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ ואופים עוד 20 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב, אך נשאר מעט רוטט.
4. מקררים 4 שעות במקרר עד להתייצבות.

קצפת גבינה וניל
1. מקציפים שמנת, חלב וסוכר ומוסיפים פודינג עד לייצוב.  ומקפלים  גבינה לבנה (ניתן להוסיף עוד מעט פודינג לייצוב).
2. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול חלק בקוטר 1 ס"מ

קרמל רך
1. שמים בסיר את הסוכר והגלוקוזה עד לימירת קרמל בינתיים מחממים את השמנת, החלב המרוכז והוניל. ברגע שהקרמל מגיע לצבע קרמל כהה מעט שופכים את תערובת השמנת בזהירות, ויוצקים על החמאה, מערבבים.
2. שמים בשק זילוף עם צנתר עגול חלק בגודל חצי ס"מ ומקררים.

מרכיבים את העוגה:
1. מחלצים את תחתית הלוטוס מהתבנית ומניחים על כלי הגשה.
2. מניחים בזהירות במרכז העיגול את עוגת הגבינה ברולה (כך שיישאר עודף של 1 ס"מ בצדדים).
3. מזלפים מעל לעוגת גבינה ברולה כיפות קצפת גבינה וניל צפופות אחת לשניה מהחוץ לפנים בעיגולים.
4. מזלפים בין הכיפות כיפות קטנות יותר(נגיעות) של קרמל רך.
5. מפזרים מעט ברס (אגוזי לוז מסוכרים) בין כיפות הקצפת גבינה והקרמל.

יצירת חלב מרוכז ממותק:
כוס וחצי חלב 3% שומן
חצי כוס סוכר לבן
1. מבשלים יחד על להבה הנמוכה ביותר תוך כדי בחישה עד להמסת הסוכר.
2. כשהחלב רותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ולבחוש מדי פעם עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי, בערך 40 דקות.בזמן הבישול צבע החלב ישתנה והמרקם יהיה מעט קרמי.
3. מוסיפים 50 גרם חמאה וכפית תמצית וניל איכותית. מערבבים לתוך החלב עד לקבלת מרקם אחיד ושומרים במקרר.

דרג: