עוגת גבינה בראוניז

עוגה מורכבת ומהודרת

מאת: אילנה אפראימוב

דרג:
עוגת גבינה בראוניז
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית בראוניז:
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 240 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
  • 3 ביצים
  • כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • לתערובת הגבינה:
  • 750 גר גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 100 גר סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • לקישוט:
  • שבבי שוקולד

אופן הכנה:

אופן הכנה:
 
תחתית בראוניז:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
 2. ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
 3. מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
 4. מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.
 5. מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.
 6. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
 7. אופים 25-30 דקות עד שהבראוני מתייצב ומקררים.
 
תערובת גבינה:
1. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
 2. מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.
 3. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.
 4. אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז.
 
מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי.
 
ציפוי:
1. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.
 2. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.
 3. מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד.
דרג: