עוגת גבינה בציפוי תות שדה

עוגת גבינה קרה בציפוי רוטב תותים, מנה אחרונה נהדרת לארוחת חג שבועות

מאת: סיגל ברמר

דרג:
עוגת גבינה בציפוי תות שדה
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 14 מנות/ תבנית קפיצית קוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפיות שמן
  • לקרם:
  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון 16% (225 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 27% (200 גרם)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 14 גרם אבקת ג'לטין
  • 1/2 כוס מים
  • לרוטב:
  • 1 חבילה גדולה תותים אדומים ויפים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבסיס: להקציף את הביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר). להוסיף ידנית, קמח תופח ו-3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. לשמן היטב תחתית תבנית קפיצית קוטר 26, לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה.
3. הכנת רוטב התותים: נשטוף 3/4 חבילה של תותים נסיר את הגבעול (כ-13 יחידות) את היתרה נשמור לקישוט. נטחן בבלנדר עם 2 כפות סוכר וכף לימון, נסנן את הרוטב ונניח בצד בקערית.
4. הכנת הקרם: בקערית זכוכית נשים את אבקת הג'לטין (14 גרם ) וחצי כוס מים מהברז, נערבב עד שאין גושים, נכניס לחימום במיקרוגל ל-1 דקה, נערבב עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה וצריך, להכניס לחימום קצר נוסף, להניח בצד. נוסיף 1 כף ג'לטין לרוטב התותים ונערבב ידנית.
5. בקערה נשים את גבינת שמנת נפוליאון 16%, שמנת חמוצה 27%, 1/2 כוס סוכר, לערבב היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס
להוסיף את תערובת התותים ונערבב מעט.
6. בקערת המיקסר נקציף 2 שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס חלב עד לקבלת קצפת יציבה, ניקח מהקצפת 3 כפות גדושות ונשים בשקית זילוף (הקישוט).
7. נוסיף את גבינות השמנת והתותים לקערת המיקסר נערבב מעט, נוסיף את יתרת הג'לטין לתערובת ולהקציף עד שהתערובת אחידה (לא הרבה).
8. הרכבת העוגה: ניישר ידנית את בסיס העוגה, בכוס נערבב 1/2 כוס מים קרים ו-2 כפיות סוכר, נרטיב את העוגה בעזרת כף בצורה שווה. 
9. נשים את השקף מסביב לתבנית, לשפוך את קרם התותים על העוגה, להכניס את העוגה למקפיא לשעה, לאחר שעה לזלף את הקרם שהשארנו בצד על העוגה ולקרר כ-8 שעות לפחות (אם אין זמן עוד שעתיים בפריזר ואז למקרר).
דרג: