עוגת גבינה בציפוי תותים

עוגת גבינה לשבועות המורכבת מבסיס בסיקוויטים, מלית גבינה וציפוי מחית תותים. עוגה לבנה אדומה מרהיבה לימי החג

מאת: דנה יעל אזולאי

דרג:
עוגת גבינה בציפוי תותים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 10 תותים בינוניים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 750 גרם גבינת שמנת 30%
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת חמוצה

אופן הכנה:

הכנה:
1. בסיס העוגה: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
2. מלית התותים: מרסקים את התותים יחד עם הסוכר במעבד מזון לתערובת חלקה. שומרים במקרר.
3. מחממים תנור ל-120 מעלות. 
4. הכנת מלית גבינה: מערבבים את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים היטב, מוסיפים את השמנת וטורפים לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ואופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
6. לאחר צינון יוצקים על העוגה את מלית התותים.

דרג: