עוגת גבינה בציפוי תות

עוגה מושקעת וטעימה מאוד, שווה את ההשקעה

מאת: אורלי לוי

דרג:
עוגת גבינה בציפוי תות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית עגולה 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 120 גרם קמח לבן
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • חלמון
  • כף חלב קר
  • לקרם:
  • 500 גם גבינת שמנת
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות
  • לציפוי:
  • 150 גרם תות שדה טרי
  • 3 כפות סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים
  • חצי מיכל שמנת חמוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, סוכר, חמאה וגרידת לימון, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את החלמון והחלב, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
4. מכניסים לתבנית את הבצק כדי ליצור תחתית אופים כ-25 דקות עד שמזהיב
5. הכנת הקרם: מורידים את טמפ' התנור ל-160 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. 
6. מערבבים יחד עם מטרפה ידנית גבינה, שמנת חמוצה, סוכר וקורנפלור.
7. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה, וכשהיא מתחילה לרתוח שופכים אותה על השוקולד הלבן. מערבבים עד שמתקבל קרם שוקולד לבן חלק ואחיד.
8. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים היטב (בשום אופן לא מקציפים!).
9. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, עד שהתערובת אחידה.
10. שופכים את התערובת המוכנה מעל תחתית הבצק האפוי, ואופים כ-45-50 דק', עד שהעוגה מתייצבת, מתנפחת מעט, ורוטטת קצת במרכזה.
11. מצננים את העוגה כשעתיים במקרר, עד שהיא קרה לחלוטין, ומשחררים אותה מהתבנית.
12. יוצקים את הציפוי על העוגה מכניסים למקרר.
 
דרג: