עוגת גבינה בציפוי שמנת

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

מאת: ענבל שר

דרג:
עוגת גבינה בציפוי שמנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס
  • כוס קמח תופח
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר
  • למלית
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 4 חלבונים
  • לציפוי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל180-200 מעלות.
התחתית:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והחלמונים לעיסה חלקה.
2. מוסיפים את הקמח.
3. משטחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שמשחים (כ 15-20 דקות).
המלית:
1. מקציפים חלבונים עם 2 כפיות סוכר, שומרים בצד.
2. בקערה מערבבים חמאה, חלמונים וסוכר.
3. בקערה נוספת מערבבים את הגבינה והפודינג.
4. מאחדים את תערובת החמאה עם תערובת הגבינה.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.
6. שופכים את המלית על התחתית ומכניסים לתנור בחום 175 מעלות, כעבור 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל150 עד שהעוגה משחימה.
הציפוי:
1. מערבבים את חומרי הציפוי.
2. כשהעוגה מוכנה מורחים את השמנת על העוגה ומחזירים לתנור למשך 3-4 דקות.
3. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת פתוחה.

דרג: