עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם שכבת פינוק של שוקולד לבן מעל, מוגשת קרה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בסיס עוגת ספוג מוכנה
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 4 כפות קמח
  • 4 ביצים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צ'.
2. מניחים בתחתית התבנית את הבסיס המוכן של עוגת הספוג ומשמנים קלות את תבנית האפייה.
3. מקציפים במיקסר את גבינת הכנען והשמנת החמוצה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר בהדרגה, את תמצית הוניל ואת גרידת לימון. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף את הביצים, אחת אחת, עד שמבליעים כל ביצה בבלילה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-40 דקות, עד שפני העוגה קפיציים למגע.
5. בגמר האפייה מניחים לעוגה להתקרר עוד כעשרים דקות בתנור עם דלת פתוחה.
6. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ, ומצננים במקרר.
7. ממיסים בסיר את השוקולד במיכל שמנת ובוחשים לקבלת קרם חלק מאוד. מצננים למשך כשעה-שעתיים במקרר לקבלת גנאש.
8. מקציפים את המיכל השני של השמנת ומקפלים לתוכו את גנאש השוקולד הלבן.
9. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ויוצקים מעליה את הגנאש.

טיפ: כדי למנוע התבקעות העוגה במרכזה מעבירים סכין חדה מסביב לשוליים בעודה חמה.
דרג: