עוגת גבינה בציפוי שבבי שקדים בקרמל

עוגת גבינה טעימה, מתאימה לאירוח בחג השבועות

מאת: שרית שטרית

דרג:
עוגת גבינה בציפוי שבבי שקדים בקרמל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • 400 גר' עוגיות חמאה מרוסקות
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • מילית:
  • 750 גר' גבינה לבנה תנובה/השף הלבן
  • 1 שמנת חמוצה תנובה
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 14 גרם ג'לטין מומסים ב-1/3 כוס מים חמים
  • 1 שמנת מתוקה השף הלבן
  • לציפוי:
  • 25 גר' חמאת תנובה
  • 2 כפות סוכר
  • 150 גר' שבבי שקדים קלויים

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי הבסיס ומשטחים בצורה הדוקה על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה. מצננים במקפיא.
2. מקציפים את השמנת המתוקה. מערבבים בנפרד את חומרי המילית ומקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה.
3. יוצקים על הבסיס ומצננים במקרר 12 שעות.
4. ממיסים את החמאה והסוכר ומוסיפים את השקדים. בוחשים עד להזהבה (זהירות שלא ייחרך) ומעבירים לנייר אפיה. מפרידים בין השבבים ומצננים. מפזרים על העוגה הקרה.
דרג: