עוגת גבינה בציפוי קרם פרש דובדבנים

עוגת גבינה קלאסית אפויה בטעם רום דובדבנים מטריף. תחתית פריכה. שקדים מעל גבינה בשילוב דובדבנים מושרים בליקר ורום וציפוי ורוד של קרם פרש דודבנים

מאת: דפנה מיכאל

דרג:
עוגת גבינה בציפוי קרם פרש דובדבנים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 1/3 כוס שקדים טחונים
  • 1/3 כוס קמח
  • חלמון
  • חצי כפית גרד לימון
  • 3 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • מלית - גבינות
  • 500 גרם גבינה 9%
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 150 גרם גבינת מסקרפונה או שמנת
  • כוס+שתי כפות סוכר
  • 5 ביצים מופרדות +החלבון הנותר מהבצק
  • גרד לימון
  • חצי מקל וניל
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות רום איכותי
  • 50 גרם דובדבנים מיובשים
  • 1/4 כוס ליקר דובדבנים או ברנדי
  • כף רום
  • לציפוי
  • קופסה קרם פרש שף לבן
  • 3 כפות דובדבנים מבושלים בסוכר תנובה או ריבת דודבנים
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • 1/2 קופסה שמנת מתוקה
  • כף אבקת סוכר
  • מעט רום
  • דובדבנים טריים

אופן הכנה:

1. משרים את הדובדבנים המיובשים בליקר וברום לכמה שעות.
2. מסננים את הגבינות הלבנות והשמנת החמוצה מנוזלים לפחות שעה.
3. הכנת הבצק :בקערה מניחים חמאה, סוכר וחלמון, מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שאר המצרכים. מאחדים עד לקבלת בצק אחיד.
4. שוטחים על תבנית בקוטר 25-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
5. מכניסים לקירור לשעה.
6. לאחר שהבצק התקרר מכניסים את התבנית לאפייה בתנור מחומם ב- 180 מעלות, למשך כ - 20 דקות . מוציאים ומקררים.
7. מניחים את כל הגבינות בקערה ומערבבים היטב.
8. מפרידים את הביצים.
9. מקצפים האת החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצץ יציב.
10. משלבים את החלמונים לתערובת הגבינה.
11. משלבים גם את הווניל, הרום וגרד לימון ואת הקמחים.
12. מאחדים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינות, לקבלת מרקם אחיד.
13. שופכים חלק מתערובת הגבינה על הבצק, משלבים את הדובדבנים שהשרינו וסיננו והנוזלים.
14.ממכסים בשארית תערובת הגבינה.
15. מכניסים לאפייה בתנור מחומם ל-180 כ-20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות לעוד כשעה ורבע. 
16. מכינים את הציפוי - מערבבים את הקרם פרש, השמנת ורוטב הדובדבנים, מצפים את העוגה האפוייה ומכניסים ל-10 דקות לתנור בטמפרטורה נמוכה של 50 מעלות.
17.משאירים את העוגה להתקרר בתנור.
18. לאחר קירור מקשטים את העוגה בשמנת מוקצפת ודובדבנים טריים. 
דרג: