עוגת גבינה בציפוי פקאנים ושוקולד לבן

עוגת גבינה נפלאה עם טעם נהדר, פחות אחוזי שומן ופקאנים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סולומון \

עיצוב: יהודה סולומון

דרג:
עוגת גבינה בציפוי פקאנים ושוקולד לבן
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם שוקולד לבן מרוסק לפירורים בינוניים
  • 125 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
  • 1כף סוכר
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 30 גרם פקאנים קצוצים דק
  • לתערובת הגבינה:
  • 4 גביעים גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס + 2 כפות (220 גרם) סוכר
  • 6 שקיקים סוכר וניל
  • 1.5 כפות קורנפלור
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

1. משמנים תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ במעט חמאה ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות), כשתבנית אפייה גדולה שטוחה מושחלת במדף השני מלמטה.
2. מחלקים את השוקולד בין שתי קערות. מוסיפים ביסקוויטים, כף סוכר וחמאה מומסת לאחת מקערות השוקולד ומערבבים היטב. מהדקים את תערובת פירורי הביסקוויט אל תחתית התבנית ואל הדפנות - עד לגובה 2 ס"מ. מוסיפים את הפקנים הקצוצים לקערת השוקולד השנייה, מערבבים ושומרים במקרר לציפוי.
3. שמים את כל המצרכים לתערובת הגבינה בקערה גדולה ומערבלים במטרף ידני או במיקסר במהירות הנמוכה ביותר במשך 5-3 דקות, עד שהתערובת חלקה וכל הסוכר נמס (חשוב להקפיד על מהירות נמוכה, כדי לא להחדיר אוויר לתערובת). יוצקים את התערובת לתוך קלתית הפירורים.
4. מניחים את תבנית העוגה על התבנית החמה שבתנור ואופים במשך 50 דקות, או עד שתערובת הגבינה כמעט קרושה אך המרכז עדיין רוטט מעט. מוציאים את שתי התבניות יחד מהתנור, וזורים על פני העוגה את תערובת השוקולד והפקנים. מחזירים את התבניות לתנור. סוגרים את דלת התנור, מכבים את התנור ומשהים את העוגה בתנור הכבוי במשך 10 דקות.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי. מקררים את העוגה במשך 12 שעות לפחות (עדיף 24 שעות). לפני ההגשה מריצים סכין סביב דופנות העוגה, משחררים את מסגרת התבנית ומעבירים את העוגה למגש.

טיפים:
• לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בביסקוויטים נטולי גלוטן.
• רוצים להקטין את הערך הקלורי של העוגה? החליפו חצי עד שלושה־רבעים מכמות הסוכר במלית בכמות שוות ערך של ממתיק דל־קלוריות במרקם סוכר.
דרג: