עוגת גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים

עוגת גבינה מפוארת עם טופינג פציח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף ניר צוק

דרג:
עוגת גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 50 גרם חמאה רכה
  • חומרים למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 2 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידה מלימון 1
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • חומרים לפיצוחים מסוכרים:
  • 150 גרם תערובת פיצוחים לא קלויים (אגוזי לוז, גרעיני חמנייה, פקאן, שקדים מולבנים פרוסים וכו’..)
  • 6 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
 יום לפני ההכנה, שמים את הגבינות והשמנת בבד נקי במסננת במקרר ללילה לניקוז נוזלים.

לבסיס:
במעבד מזון מעבדים ביסקוויטים וחמאה לתערובת פירורית, משטחים ומהדקים בתבנית עגולה, אופים ב- 180 מעלות כ- 10 דקות ומצננים.

למלית:
1.שמים בקערה את הגבינות, מוסיפים סוכר וגרידת לימון. מקציפים את תערובת הגבינות כ- 3 דקות עד לקבלת תערובת קלילה.
2.מקציפים שמנת עמידה לקצפת 38% + כף סוכר לקצפת יציבה, ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינות עד לקבלת מרקם אחיד.
3.יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים במקרר כ- 6 שעות לפחות.

לפיצוחים:
1.קולים במחבת טפלון תוך כדי ערבוב כל סוג בנפרד. מסירים מהאש.
2.מחזירים למחבת את כל הפיצוחים מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
3.שופכים את התערובת על תבנית מכוסה בנייר אפייה ומצננים.
4.מפרידים ביד ומפזרים את הפיצוחים על העוגה.
דרג: