עוגת גבינה בציפוי מחית אוכמניות

עוגת גבינה קרה על בסיס בצק פריך, מלית גבינה מתוקה ומעל ציפוי קונפיטורת אוכמוניות חמצמצה-מתוקה

מאת: בקי שמריהו

דרג:
עוגת גבינה בציפוי מחית אוכמניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 ו 1/4 כוסות קמח תופח
  • למלית:
  • שקית ג'לטין
  • כוס מים פושרים
  • 2 מיכלי גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב קר
  • קונפיטורת אוכמניות

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הקלתית: לאחד את החומרים לבצק ולשטח על גבי תבנית בגודל 26 (אפשר בעזרת מערוך או בידיים). אופים ב 180 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.
2. הכנת המלית: ממיסים שקית ג'לטין בכוס מים פושרים (לא חמים) ושמים בצד. מקציפים 2 גבינה לבנה 9% עם 3/4 כוס סוכר, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב ומניחים במקרר.
3. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג בטעם וניל וכוס חלב קר.
4. מקפלים את 2 התערובות ויוצקים על הקלתית.
5. מקררים למשך לילה.
6. למחרת מורחים מעל קונפיטורת אוכמניות.
דרג: