עוגת גבינה בציפוי אוכמניות

שילוב קלאסי מושלם של גבינה ואוכמניות בקלי קלות

מאת: שירז יוסף

דרג:
עוגת גבינה בציפוי אוכמניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 2 קופסאות גבינה לבנה 9%
  • 1 וחצי חבילות ג'לטין
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 צנצנת קונפיטורה אוכמניות
  • 1 כף קורנפלור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  • מקציפים 3 חלבונים (הלבן של הביצה) עם 3 כפות סוכר. שומרים בצד את 3 החלמונים הנותרים.
  • מוסיפים לקציפה 3 כפות קמח, 3 חלמונים וסוכר וניל ומערבבים בתנועת מעטפת.
  • יוצקים לתבנית אפייה ואופים 20 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים מעט.
  • מערבבים בקערה 2 קופסאות גבינה ו-1/2 כוס סוכר.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפיות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • ממיסים את הג'לטין עם 3/4 כוס מים רותחים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הג'לטין לקערת הגבינה ומערבבים היטב.
  • שופכים את התערובת על העוגה ומקפיאים כשעה עד שעתיים.
  • בסיר קטן שמים הקונפיטורה  עם 1/2 כוס מים ו-1 כף קורנפלור ומבשלים עד השתערובת סמיכה.
  • מצננים מעט ומורחים על העוגה.

  • דרג: