עוגת גבינה בציפוי אוכמניות

עוגה מעולה ויפה להגשה

מאת: שרה ברקוביץ

דרג:
עוגת גבינה בציפוי אוכמניות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית מס´ 26 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כוס קמח תופח

אופן הכנה:

הכנה
1. חומרים למלית: 2 שמנת מתוקה של השף הלבן, 1/2 כוס חלב תנובה, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1/2 כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 2 גבינה לבנה 5%/9% תנובה, 3/4 כוס מים רותחים, 1 שקית (14 גר´) ג´לטין נטול טעם.
2. תחתית: להקציף חלבונים+סוכר,בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה ולהוסיף לקערת הקצף.
להוסיף את הקמח ולקפל עד קבלת עיסה אחידה.מעבירים לתבנית מס´ 26 משומנת ואופים 15-20 דק´ בחום בינוני (175).
3. הכנת המלית: שמים בקערה את השמנת, החלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק.
מערבבים את הגבינה ולהוסיף לקרם. 
4. מבליעים את הג´לטין במים החמים עד שימס כליל, מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב.
לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כשעה.
5. ציפוי: 1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´), 1 כפית ג´לטין, 1/4 כוס מים רותחים, שמים בקערה את האוכמניות ממיסים את הג´לטין ולהוסיף לאוכמניות, מערבבים היטב.
6. מקשטים את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.
7. שומרים במקרר את העוגה 24 שע’ לפני ההגשה.

דרג: