עוגת גבינה בפיסטוק, חלבה ודבש

עוגת גבינה עם טוויסט שתשאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד

מאת: מאריה חינאוי

דרג:
עוגת גבינה בפיסטוק, חלבה ודבש
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס
  • 120 גרם ביסקוויטים
  • 80 גרם פיסטוקים טבעיים
  • 30 גרם שקדים מולבנים
  • 30 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם סוכר חום בהיר דמררה
  • 140 גרם חמאה, מומסת
  • לעוגת גבינה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 680 גרם גבינת שמנת עשירה, בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אמרטו או מעט תמצית שקדים
  • 2 כפות שקדים טחונים דק
  • 150 גרם חלבה, מפוררת גס (אפשר גם יותר)
  • לציפוי הדבש
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה
  • 4 כפות דבש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הבסיס:
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
2. גורסים את הפיסטוקים עם השקדים והאגוזים לפירורים גסים ומערבבים עם הביסקוויטים והסוכר החום.
3. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
4. לוחצים את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית, ומקפיאים למשך כשעה.
5. אופים 15 דקות בחום בינוני 180 מעלות, עד שהקלתית מזהיבה.
6. עוגת הגבינה:
ממיסים על בן מארי את השוקולד הלבן. מניחים להצטנן.
7. מקציפים יחד במערבל חשמלי את גבינת השמנת ואת הסוכר.
8. מוסיפים פנימה תוך כדי ערבול את השוקולד הלבן הצונן, הביצים (אחת בכל פעם). מערבלים עד שמתאחד.
9. מוסיפים את מיץ הלימון, תמצית הוניל, אמרטו או תמצית שקדים, שקדים טחונים ומערבבים.
10. מקפלים פנימה בעדינות את החלבה המפוררת ויוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה.
11. אופים במשך 45-50 דקות בחום בינוני-נמוך (160 מעלות), עד שהעוגה מוכנה אך עדיין רוטטת במרכזה.
12. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בפנים, בדלת סגורה, למשך שעה.
13. מעבירים לקירור.
14. ציפוי הדבש:
בסיר קטן להביא לרתיחה את השמנת המתוקה.
15. מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שנמסה לחלוטין, ולתת להצטנן.
16. מוסיפים את הדבש, מערבבים ומקררים למשך כמה שעות. יוצקים על העוגה ונותנים להתייצב בקירור.

דרג: