עוגת גבינה בסגנון אמריקאי

עוגה בנוסח אמריקאי מושקעת וטעימה

מאת: דינה אלפסי

דרג:
עוגת גבינה בסגנון אמריקאי
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 16

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
  • לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 4 ביצים
  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • לקישוט:
  • דובדבנים וקרמבולה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
3. בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטרפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
4. אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
5. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. מקשטים עם דובדבנים וקרמבולה. ניתן לשמור מכוסה במקרר עד 4 ימים.
דרג: