עוגת גבינה בסגנון איטלקי

מתכוננים לשבועות עם מתכון נהדר לעוגת גבינה אפוייה בסגנון איטלקי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה בסגנון איטלקי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בקוטר 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חמאה, לשימון התבנית
  • 3/4 כוס סוכר + סוכר לציפוי התבנית
  • 700 גרם גבינת כנען 5% "השף הלבן", בטמפרטורת החדר
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
  • 1/4 כוס קמח
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • להגשה: אבקת סוכר

אופן הכנה:


1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בחמאה, מניחים מעט סוכר ומצפים את פנים התבנית. מנערים את הסוכר העודף.
2. בקערה גדולה, מניחים את הגבינה, החלמונים, קמח, מחצית מכמות הסוכר, קליפת לימון, תמצית וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
3. בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לקצף. בהדרגה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר הנותר, עד לקצף יציב, כ-5 דקות.
4. בעזרת מרית, מקפלים 1/3 מהקצף לבלילה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים את יתר הקצף בעדינות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים עד שהעוגה מקבלת גוון שחום עמוק והיא יציבה במרכזה, כשעה.
6. מניחים לצינון על רשת כ-10 דקות לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

דרג: