עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

מאת: עדי דבי \

מקור מתכון: תוכנית שי לי ליפא

דרג:
עוגת גבינה בנוסח ניו יורק
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: קוטר 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
  • לבסיס
  • 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית
  • 4 ביצים
  • 4 גביעים (800 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי גד
  • 1 קופסה (300 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9% גד
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • קישוט :
  • שמנת להקצפה של תנובה 38%
  • 3 כפות סוכר
  • ריבת תותים
  • 50 גרם ביסקוויטים פתי בר

אופן הכנה:

1.מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית. מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים, במעבד מזון לפירורים.
2. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
3. בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה גדולה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטרפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
4. אופים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ורצוי ללילה. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
5. לקחת את השמנת להקצפה יחד עם הסוכר ולהכניס למיקסר למשך 2-3 דקות לקבלת קצפת עמידה , לאחר מכאן למרוח בפסים עם ריבה תותים ולפזר בין לבין פרורי בסקויטים.
דרג: