עוגת גבינה במילוי טרפלס

עוגת גבינה במילוי מפתיע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה במילוי טרפלס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ כוס סוכר
  • החומרים לטרפלס
  • ¾ מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 160 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות ברנדי
  • אבקת קקאו לציפוי הטרפלס
  • החומרים לבסיס
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 ביצה
  • החומרים למלית
  • 1 שקית ג’לטין
  • ¼ כוס מים
  • ½ 1 כוס חלב תנובה % 3
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 4 גביעי גבינת תנובה 5% או 9% - סה"כ 1 ק"ג

אופן הכנה:

הכנת הטרפלס:
1. מחממים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה (אין להרתיח את השמנת!).
2. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד להמסה ומוסיפים ברנדי.
3. מקררים את התערובת לילה במקרר או מספר שעות בפריזר – עד שניתן ליצור ממנה כדורים.
4. יוצרים כדורים (לא חייבים להיות סימטרים) ומגלגלים בקקאו.

הכנת בסיס העוגה:
1. מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון המצויד בלהב פלדה, עד לקבלת בצק.
2. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים במקרר.
3. מרדדים את הבצק ומשטחים בתחתית התבנית.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דק’ ומצננים.

הכנת המלית:
1. מערבבים את הג’לטין עם המים.
2. מחממים את החלב, מוסיפים את הג’לטין והמים ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים.
3. ממיסים את השוקולד הלבן בסיר כפול (אפשר במיקרו) ומוסיפים לחלב החם, מצננים.
4. מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הגבינה ולבסוף את תערובת השוקולד הלבן המצונן (סעיף 3).

הרכבת העוגה:
1. מפזרים על הבסיס האפוי כמחצית מכמות הטרפלס.
2. יוצקים מחצית מהמלית על בסיס העוגה ומפזרים מעל מחצית מכמות הטרפלס שנותרה. מקפיאים למשך 30 דק’. את מחצית הכמות של המלית שנותרה משאירים בטמפ’ החדר ומערבבים מדי פעם.
3. יוצקים את יתרת המלית ומקררים לפחות 6 שעות נוספות במקרר – עדיף למשך לילה.
4. מפזרים מעל את יתרת כמות הטרפלס.
5. לפני ההגשה אפשר לפזר קקאו ואבקת סוכר על הצלחת.

דרג: