עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים

עוגת גבינה קלילה קלאסית, ציפוי הדובדבנים מעניק לה מתיקות רענננה, מתאימה במיוחד לארוחת חג שבועות

מאת: מירב מלמד \

מקור מתכון: מירב מלמד

דרג:
עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית קוגלהוף

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס יוגורט עיזים
  • 100-150 גרם גבינת כנען
  • 15-20 דובדבנים חתוכים
  • 200 גרם חמאה
  • 1/4 כוס יין מתוק
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • גרידת קליפת לימון שלם

אופן הכנה:

הכנה:
1. משמנים תבנית (ניתן להשתמש בתבנית קוגלהוף או בתבנית 26 רגילה) ומחממים תנור ל- 180 מעלות

2. מערבבים את הדובדבנים החתוכים עם היין בקערה קטנה ומניחים בצד.

3. במקיסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל.

4. מוסיפים לסירוגין את הקמח ויוגורט העיזים. מוסיפים את גבינת הכנען וממשיכים לערבל רק עד לאיחוד החומרים.

5. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים, אם מכינים בתבנית קוגלהוף- לוקחים חופן קטן ומפזרים תחילה בתחתית התבנית ואת השאר מוסיפים לתערובת. משטחים לתבנית ואופים כ- 45 דק’ לערך עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.

ציפוי (אופציונלי):
1. אל 3 כפות אבקת סוכר סוחטים טיפות לימון ומערבבים, כל פעם קצת רק עד שמגיעים למרקם משחתי. שופכים על העוגה.
דרג: