עוגת גבינה אפויה

אין מי שלא אוהב עוגות גבינה אפויות בטעם של פעם. קבלו מתכון קליל שלא מאכזב אף פעם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ציפי טובול

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 מנות / תבנית בגודל 33X27.

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה לאפייה של השף הלבן
  • 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 30%
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • גרידת לימון מלימון 1
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 6 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
2. מפרידים את הביצים בקערה עמוקה.
3. מערבבים סוגי גבינות עם קמח, קורנפלור, לימון, חלמונים, חצי כוס סוכר וסוכר וניל.
4. מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת יחד עם כוס הסוכר שנותרה לקצף נוקשה. מקפלים את הקצף בתנועות עטיפה אל הגבינות.
5. משמנים תבנית בחמאה, ומפזרים מעט סוכר.
6. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית על תבנית אפייה של התנור, ומניחים בה מים. אפים במשך 15 דקות בחום של 200 מעלות, ומנמיכים לחום של 150 מעלות לעוד 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכה לעוד חצי שעה. מצננים, ומכניסים למקרר ללילה.
דרג: