עוגת גבינה אפויה

עוגה קלילה להכנה אבל בעלת היסטוריה של שנים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אלה יצחקי

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט וניל
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. מערבבים יחד: גבינה לבנה, שמנת חמוצה, 3/4 כוס סוכר, 5 חלמונים, 3/4 שקית אינסטנט, וקורנפלור.
2. מקציפים חלבון עם 4 כפות סוכר לקצף ומקפלים בתנועות עטיפה לגבינה.
3. לאפות בתנור בחום גבוה ל5 דקות ועוד 45 דקות בחום בינוי נמוך (150-170 מעלות) עם מגש מים מתחת לתבנית. 220 מעלות ואחר כך 150 מעלות.
4. את האינסטנט שנשאר ניתן להקציף עם החלב והשמנת מתוקה לקצף ולמרוח על העוגה כמובן אחרי שהיא התקררה היטב.
דרג: