עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה, קינוח אידאלי לשבועות

מאת: ערן צוירן

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 12 לפחות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 5 כפות קורנפלור
  • 3 שמנת חמוצה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • מעט חמאה

אופן הכנה:

  • מפרידים את הביצים חלמון וחלבון לשתי קערות.
  • מוסיפים לקערת החלבונים חצי כוס סוכר ומקציפים למרקם אורירי.
  • לקערת החלמונים מוסיפים 750 גרם גבינה 1 גביע שמנת חמוצה.
  • 5 כפות קורנפלור חצי כוס סוכר וכפית תמצית וניל מערבבים לקבלת מרקם אחיד ואז בתנועת קיפול מכניסים את החלבונים המוקצפים לקערת החלמונים.
  • משמנים תבנית עגולה עם מעט חמאה ויוצקים הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות ל 50 דקות.
  • אין לפתוח התנור בזמן האפייה ועוד שעתיים אחרי סיום האפייה.
  • לציפוי העוגה לוקחים 2 גביעי שמנת חמוצה, מערבבים עם 3 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל. מערבבים לבלילה קרמית ואחידה מקררים שעתיים בזמן שהעוגה נחה בתוך התנור ואז מורחים מורחים בשכיבה אחידה את הציפוי. את העוגה מכניסים למקרר עד למחרת.

  • דרג: