עוגת גבינה אפויה

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית ביסקוויטים פריכה. אפשר לקשט באבקת סוכר או בקצפת עם עיטור דובדבנים, אגוזים וסירוף שוקולד

מאת: מוריאל פרץ

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית העוגה:
  • חבילת ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
  • 1/4 כוס סוכר
  • מעט שמן
  • לתערובת הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 1 גביע שמנת/אשל/גיל
  • 1 פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • חצי כוס סוכר
  • גרידה מלימון 1

אופן הכנה:

1. להדליק תנור על 180 מעלות חום ל-10 דקות אפייה ראשונות ולאחר מכן להנמיך את החום ל-150-160 מעלות.
2. הכנת התחתית: מטגנים מעט במחבת גדולה עם מעט שמן את הביסקוויטים השבורים ו-1/4 כוס סוכר. לוקחים תבנית עגולה ומשטחים את התערובת בתחתית.
3. בקערה מקציפים יחד גבינה, 5 חלמונים, חצי כוס סוכר, גרידת לימון, חצי גביע שמנת/אשל/גיל, פודינג וניל ו-4 כפות קרונפלור.
4. בקערה נפרדת מקציפים 5 חלבונים עם חצי כוס סוכר בהדרגה. לאחר שנוצר מרנג לבן ומבריק ויציב, מערבבים טוב בתנועות עטיפה את הבלילה שבקערה הראשונה עם השניה. שופכים את כל התערובת לתבנית העגולה. 
5. מכניסים את העוגה לתנור לאפיה של בערך 45-40 דקות, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי ויבש ולא רטוב. יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 10 דקות בפנים בכדי שלא תיפול.
דרג: