עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

מאת: דינה בן עמי

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • כוס קמח תופח
  • 1 חלמון
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • לחילופין:
  • חבילת ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה
  • העוגה:
  • 4 קופסאות גבינה לבנה 5% או 9%
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כוס סוכר
  • ציפוי:
  • 3 שמנת חמוצה 15% שומן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבסיס במערבל עד שנוצרים פרורים גסים. משטחים על תבנית עגולה מס' 26. (אותה פעולה לגבי 2 סוגי הבסיס). את הבסיס אופים עד שמזהיב טיפה. את בסיס הביסקויטים אופים כ-10 דקות לא יותר ב-180 מעלות.

2. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המלית. מוזגים על הבסיס ואופים בחום 180 מעלות כרבע שעה וממשיכים עד התיצבות מלאה ב-160 מעלות. העוגה תהיה יציבה אך לא זהובה וזה בסדר גמור.

3. מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה. מחזירים לתנור הכבוי. מקררים בתוך התנור. מכסים, מכניסים למקרר ללילה או לפחות ל-6 שעות.

דרג: