עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

מאת: כמיליה ח'ורי

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שכבה 1 :
  • 3 חלמוני ביצים
  • 50 גרם או חצי חבילת חמאה חתוכה קוביות
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית קטנה אבקת אפייה
  • 1 ו 1/4 כוס קמח לבן
  • שכבה 2:
  • 5 ביצים מופרדים (חלבונים בקערה וחלמונים בקערה אחרת)
  • 1 ו 1/2 כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה 9% או 3 חבילות
  • 4 כפיות גדולות קורנפלור
  • 4 כפיות גדולות פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • שכבה 3:
  • 2 קופסאות שמנת 15%
  • 1/3 כוס סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שכבה 1:
מחממים את התנור ל 180 מעלות 
2. את כל החומרים מערבבים בקערה חוץ מהקמח. מערבבים היטב ובסוף מוסיפים את הקמח ועוד פעם מערבבים במיקסר עד שנקבל בצק .. ביד מורחים את הבצק בתבנית עגולה. שכבה זו היא ממש דקה ואינה עבה.
3. שמים בתנור ל 12 דקות בדיוק ומקבלים שכבה בצבע זהב. 
4. את התנור עכשיו מחממים ל 160 מעלות כהכנה לשכבה 2.
5. שכבה 2: מערבבים בקערה את 5 החלבונים עם 1 כוס סוכר ומשאירים בצד.
6. בקערה שניה את שאר החומרים של השכבה השנייה כלומר החלמונים עם הגבינה ,שאר הסוכר, קורנפלור, שקית וניל ופודינג וניל 7. מערבבים היטב ואז מוסיפים את החלבונים והסוכר שכבר הכנו בקערה הראשונה ומערבבים בזהירות במהירות נמוכה במיקסר.
8. מוסיפים את השכבה הזו לשכבה 1 שבתבנית העגולה שאפינו אותה בתנור קודם ואז מחזירים את התבנית לתנור ואופים ל 35 דקות
9.  מכבים את התנור אבל משאירים את העוגה בפנים ( אסור לפתוח את התנור כדי שלא יצא החום מהתנור)... וכעבור שעה אחרי שכבינו את התנור .. מתחילים בהכנת שכבה 3.
10. שכבה 3:
מוציאים את העוגה מהתנור ועוד פעם מדליקים אותו ל 180 מעלות.
11. מערבבים בעזרת מיקסר את השמנת עם הסוכר ומוסיפים שכבה זו על פני העוגה (בעלת 2 שכבות) ומחזירים את הכל לתנור כ 10 דקות.
12. מוציאים את העוגה משאירים אותה בטמפרטורת החדר קצת ואחר כך מכניסים אותה למקרר זמן מספיק עד שתתקרר.
 

דרג: