עוגת גבינה אפויה קלאסית

קינוח קלאסי, לא רק בשבועות: עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים

מאת: ריטה מראוי

דרג:
עוגת גבינה אפויה קלאסית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית העוגה:
  • ½1 כוס ביסקוויט פתי-בר טחון
  • 1 כף סוכר רגיל
  • 2 כפות אגוזי לוז או אגוזי מלך טחונים
  • ½ כוס חמאת תנובה מותכת
  • למילוי:
  • 800 גרם גבינת תנובה 9%
  • 1 כוס סוכר רגיל
  • 3 ביצים שלמות
  • 2 חלמונים בלבד
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל המצרכים של התחתית ביחד היטב. מהדקים בתבנית היטב ומכניסים לתנור בין 7-10 דקות. מוצאים את התבנית ונותנים לה להתקרר היטב.
3. שמים בקערה את כל המצרכים של המילוי ומערבבים במערבל בדרגה בינונית במשך 2 דקות.
4. מוזגים את המילוי על התחתית, מחזירים לתנור ואופים כ-35-40 דקות.
5. נותנים לעוגה להתקרר היטב ואז מכניסים למקרר לפחות 8 שעות.
דרג: