עוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה ושוקולד לבן

עגת גבינה מצוינת. מתאימה כקינוח לכל ארוחה חלבית ולחג השבועות

מאת: מיכל ברזני

דרג:
עוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה ושוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • סוכר וניל
  • 2 שמנת חמוצה
  • 750 גר' גבינה 5%
  • חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט וניל
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 חבילת שוקולד לבן

אופן הכנה:

1. שמים בקערה את הביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הגבינה והשמנת ומערבבים טוב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים מהבלילה 4 כפות לצלוחית עמוקה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים. שופכים חזרה לקערה עם כל התערובת ומערבבים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות ואליו הוכנסה גם תבנית עם מים ליצירת אדים.
5. מצנניםאת העוגה כאשר היא מוכנה.
6. מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג והחלב ולאחר מכן מניחים על העוגה.
7. ממיסים את השוקולד הלבן עם 20 גרם חמאה ו-3 כפות חלב. כשנמס שופכים על השמנת שנמצאת על העוגה.

דרג: