עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל וקרם לוטוס

מושחת, מרשים וכל כך טעים עוגת: גבינה אפויה עם קרם וניל וקרם לוטוס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סיגלית טנצמן

דרג:
עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל וקרם לוטוס
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 16 פרוסות/ תבנית 28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לתחתית:
  • 250 גרם פתי בר
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 5 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • 4 כפות קורנפלור
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • שמנת חמוצה גביע 200 מ"ל
  • לקרם הוניל:
  • שמנת מתוקה 38%
  • פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס

אופן הכנה:


1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים
2. מרסקים את הפתי בר ומערבבים עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית 26
3. בקערה מערבבים 5 חלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גרידת לימון, 1/2 כוס סוכר, קורנופלור ופודינג וניל
4. בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה
5. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב
6. אופים כ10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות וממשיכים לאפות כ50 דקות
7. משאירים לפחות שעה בתנור כבוי
8. כשהעוגה לא חמה מורחים קרם וניל משמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב ופודינג וניל
9. מקשטים עם ממרח לוטוס מומס בצורה הרצויה- בצנטר צורות או במשיכת קיסם

דרג: