עוגת גבינה אפויה עם קליפות תפוזים ושטרויזל

עוגה טעימה ומושקעת שחוגגת את השילוב הנפלא בין גבינה להדרים

מאת: אירנה בן שוע

דרג:
עוגת גבינה אפויה עם קליפות תפוזים ושטרויזל
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 80 גר' חמאה קרה
  • 250 גר' (3/4 1 כוסות) קמח לבן רגיל
  • 60 גר' (4 כפות גדושות) סוכר חום
  • 2 כפות מיץ תפוזים (*אם הבצק פירורי מדי, להוסיף עוד כף-שתיים של מיץ תפוזים)
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • למלית גבינה:
  • 500 גר' גבינה לבנה 5%
  • 200 גר' גבינת שמנת 25%
  • 150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
  • 4 ביצים
  • 30 גר' (3 כפות) קורנפלור
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 4 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גר' קליפות תפוזים מיובשות קצוצות
  • לשטרויזל:
  • 100 גר' (1 כוס) קוואקר להכנה מהירה
  • 100 גר' (2/3 כוס פחות כף) קמח לבן רגיל
  • 50 גר' חמאה
  • 50 גר' (3 כפות גדושות + כחצי כף) סוכר חום
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. לבסיס:
מערבבים את הקמח עם הסוכר וקליפת התפוז המגוררת. מוסיפים את המיץ.
2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק. עובדים בפולסים קצרים במעבד מזון מצוייד בסכין פלסטיק / מתכת לקבלת בצק פירורים.
3. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים עם היד לקבלת בסיס די אחיד.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ-12-15 דקות.
5. מוציאים את התבנית עם הבסיס ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. נותנים לבסיס להתקרר כמה דקות ומוזגים את מלית הגבינה.
6. למלית הגבינה:
במעבד מזון (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) מערבבים את כל המצרכים למעט קליפות תפוזים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקליפות הקצוצות ומערבבים.
7. מוזגים את המלית לתוך התבנית עם הבצק האפוי חלקית.
8. מחזירים לתנור ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.
9. בינתיים מכינים בזריזות את השטרויזל, שהעוגה לא תחכה בחוץ:
על מחבת יבשה, מטגנים את הקוואקר להזהבה קלה תוך כדי ערבוב (זהירות, נשרף בשנייה שהורדתם ממנו את העיניים).
10. מעבירים לקערה, מוסיפים סוכר, תמצית וניל, קמח, חמאה חתוכה לקוביות, ברנדי ומיץ תפוזים. מערבבים היטב עם הידיים עד שהחמאה "נספגת" בפירורים.
11. מפזרים בשכבה אחידה מעל מילוי הגבינה ומחזירים לתנור לאפייה של 40 דקות נוספות.

דרג: