עוגת גבינה אפויה עם צימוקים [נוסח יהודי אשכנז]

עוגת גבינה טעימה, לא רק לשבועות

מאת: לאה שקורי

דרג:
עוגת גבינה אפויה עם צימוקים [נוסח יהודי אשכנז]
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית אפיה 33/27 ס"מ 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כפית גרירת לימון
  • 7-5 טיפות תמצית וניל
  • 50 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 350 גרם קמח תופח ומנופה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה עמידה של "השף הלבן" [250 מ"ל]
  • קורט מלח
  • 2-1 כפות סוכר
  • מעט מרגרינה קשה לשימון התבנית
  • מעט קמח
  • למלית:
  • 1 ק"ג גבינת כנען של "תנובה" או 5 גביעי גבינה לבנה 5 אחוז שומן ,מסוננת היטב
  • 270 גרם סוכר [11/3 כוסות]
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קמח מנופה
  • 150 גרם צימוקים רחוצים ויבשים

אופן הכנה:

הכנה
1. ההכנת הבצק: מערבבים ולשים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק חלק ואחיד, עוטפים את הבצק ביריעת ניילון ומשהים במקרר לשעתיים, ולא יותר מ-12 שעות.
2. משמנים את התבנית במעט מרגרינה קשה וזורים מעט קמח, מרדדים 2/3 מכמות הבצק לעלה מלבני בגודל התבנית ומרפדים, כולל השוליים, את יתרת הבצק שומרים במקרר, מחוררים את הבצק שבתבנית במזלג ואופים כ-12 דקות או עד להזהבה.
3. הכנת המילית: מערבבים את הגבינה והסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם חלק,
מפזרים כף קמח על הצימוקים, מערבבים ומוסיפים לתערובת הגבינה.
4. טורפים במזלג בקערית נפרדת, את הביצים ,החלבון ,גרירת הלימון ותמצית הווניל, מבליעים לסרוגין לתערובת הגבינה , את הביצים הטרופות וקמח תפוחי האדמה,יוצקים את הגבינה על הבצק האפוי ומיישרים, מיתרת הבצק שנשאר במקרר, מגלגלים גלילים ארוכים כמו חבלים ומניחים על העוגה שתי וערב, במרחקים שווים. 
5. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום נמוך, ואופים כשעה וחצי בחום של 150 משאירים את העוגה בתנור כבוי במשך כשעה לאחר האפיה.

דרג: