עוגת גבינה אפויה על בצק שקדים

עוגת גבינה נפלאה ופשוטה להכנה על קלתית בצק פריכה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה אפויה על בצק שקדים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 1/2 1 כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים
  • 100 גרם חמאת תנובה קרה
  • 2 כפות מים
  • למלית
  • 750 גרם גבינת תנובה 5%
  • 1 גביע שמנת תנובה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גרידת לימון
  • לציפוי
  • 2 גביעי שמנת תנובה
  • 4 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
לקלתית:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד המזון עד להיווצרות כדור בצק אחיד.
2. מרפדים בבצק את תחתית התבנית, דוקרים מעט בעזרת מזלג בכמה מקומות ומקררים במקרר כשעה.
3. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ומצננים.
למלית:
1. מערבבים את הגבינה, שמנת, גרידת הלימון, חלמונים והקורנפלור לתערובת אחידה.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף קשה ויציב.
3. מקפלים לתוך הבלילה.
4. יוצקים את הבלילה מעל הבצק האפוי ואופים כ- 40 דקות בחום של 180 מעלות.
לציפוי:
1. מערבבים את השמנת והסוכר ומורחים מעל העוגה.
2. אופים כ-5 דקות בחום של 180 מעלות.
3. שומרים בקירור.


דרג: