עוגת גבינה אפויה על בסיס עוגיות שוקולד

עוגת גבינה אפויה קלאסית היושבת על בסיס פריך עשוי עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגת גבינה שילדים יאהבו במיוחד, בחג שבועות ובכל יום

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה אפויה על בסיס עוגיות שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס טחונות
  • 80 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • למלית:
  • 1 גביע (750 גרם) גבינה לבנה 5% תוצרת תנובה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות קמח
  • לציפוי:
  • 2 גביעים שמנת תנובה 15%
  • 2 כפות קרם פרש
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות, החמאה והאגוזים ומהדקים לתחתית תבנית משומנת מקררים 15 דקות.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית, מערבבים, יוצקים לתבנית, אופים כ- 50 דקות עד שהמלית יציבה ופני העוגה מזהיבים, מכבים את התנור.
3. מוציאים את העוגה מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מערבבים את כל מרכיבי הציפוי, יוצקים על העוגה ומחזירים לתנור המכובה למשך שעה.
4. מוציאים מהתנור מצננים ומקררים למשך לילה.
דרג: