עוגת גבינה אפויה חלומית

טעים ומושקע, מתאים לאירועים מיוחדים

מאת: כרמית דהאן

דרג:
עוגת גבינה אפויה חלומית
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית 26 או 24 ס"מ 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון
  • גביע שמנת חמוצה
  • גרידת לימון
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • כוס סוכר 200 גרם
  • 7 ביצים

אופן הכנה:

הכנה
1. מפרידים את הביצים מקציפים את החלבונים עם חצי (100 גרם) כוס סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה מאד.
2. מערבבים את החלמונים עם הגבינות גרידת לימון חצי כוס סוכר (100 גרם) הפודינג והקורנפלור למסה אחידה ללא גושים לקפל פנימה את הקצף בשתי פעמים ומאחדים.
3. משמנים היטב תבנית 26 או 24 מסדרים נייר אפיה משומן בדפנות התבנית יש לדאוג שגובה נייר האפייה יעבור את שולי התבנית
אפשר לאפות ברינג גבוה. מחמממים מראש תנור ל-220 מעלות.
4. מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור
5. אופים למשך כרבע שעה עד שהעוגה משחימה מלמעלה יפה לשים לב שהעוגה לא תישרף
6. מוצאים את העוגה משחררים בצדדים עם סכין חדה מנמיכים את התנור ל160 מעלות ממשיכים לאפות עוד כעשה וחצי סוגרים את התנור מצננים את העוגה כשעה בתנור.
דרג: