עוגת גבינה אפויה חגיגית ודיאטתית

עוגת גבינה קלילה ולא משמינה

מאת: רוזית סבן

דרג:
עוגת גבינה אפויה חגיגית ודיאטתית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 5 ביצים מופרדות
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות סוכר
  • 1 גביע יוגורט 1.5% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לציפוי
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה
  • 2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, הסוכר, סוכר הווניל, תמצית הווניל, היוגורט והגבינה, מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ומערבבים היטב. מערבבים בעדינות לתערובת את קצף הביצים.
4. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בתרסיס שמן קנולה ואופים ב-180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה,
כ-40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים להתקרר עם דלת פתוחה במקצת.
5. לציפוי (אופציונלי): מערבבים את השמנת וסוכר הווניל ושופכים על העוגה, אופים 10 דקות נוספות.

דרג: