עוגת גבינה אפויה ומרקחת חמוציות ביתית

עוגת גבינה אפויה ומרקחת חמוציות ביתית

מאת: טל אברזל

דרג:
עוגת גבינה אפויה ומרקחת חמוציות ביתית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק:
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • מלית גבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 2 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • מרקחת חמוציות:
  • כוס חמוציות מיובשות ממותקות
  • שתי כוסות מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק:
מפוררים חמאה עם קמח, לאחר מכן מוסיפים את כל שאר החומרים ומאחדים לבצק,יש לקרר כשעה במקרר. יש להמנע מלישת יתר.

2. להכנת המרקחת:
מרתיחים את החמוציות והמים בסיר, עד שהחמוציות מתפרקות, המים מתאדים והתערובת מסמיכה ומקבלת מרקם של ריבה.

3. למלית:
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

4. הרכבת העוגה:
מרדדים שני שליש מהבצק ומשטחים בתבנית מלבנית. מעל מורחים את המרקחת, ומשאירים שתי כפות בצד.
שופכים את בלילת הגבינה מעל המרקחת. מפזרים את שתי הכפות שהשארנו בצד ויוצרים דוגמת שיש עם קיסם.
מרדדים את הבצק שנשאר, חותכים לרצועות ומסדרים בשתי וערב מעל הגבינה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ40 דק, עד שיציב בשוליים ומעט רוטט במרכז.
דרג: