עוגת גבינה אפויה ודובדבנים

עוגה גבוהה על בסיס ביסקוויטים במילוי קרמי עם נגיעות דובדבן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יהודית אביב

דרג:
עוגת גבינה אפויה ודובדבנים
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם פתיבר שוקולד מריר של אסם
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לעוגה:
  • 1.5 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן
  • 3 יחידות שמנת חמוצה של פעם 27% שומן
  • 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל של אסם
  • 5 כפות גדושות קורנפלור
  • 1.5 כוסות סוכר
  • לציפוי קרם יוגורט :
  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 יוגורט 3%
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • לקישוט:
  • סירופ דובדבנים (לא חובה)
  • 1/2 כוס מיץ דובדבנים
  • 1/4 כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 20 דובדבנים טריים

אופן הכנה:

1. להכנת הבסיס: שמים במעבד מזון את הפתיבר וטוחנים לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים עד שמקבלים תערובת בוצית.
משמנים את התבנית ומשטחים את הביסקוויטים על, מהדקים עם היד או עם כוס. שמים במקפיא למשך 15 דקות.
2. להכנ המילוי: לילה לפני או לפחות 5 שעות לפני ההכנה שמים את כל סוגי הגבינות והשמנת במסננת. אם שמים לילה לפני אז שמים במקרר ושעתיים לפני ההכנה מוציאים מהמקרר. אם רוצים להכין באותו יום אז להניח במסננת על השייש לפחות ל- 5 שעות (אל דאגה, זה לא מתקלקל). מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
3. שמים בקערה גדולה: חלמונים, גבינות, אינסטנט פודינג וקורנפלור ובעזרת מטרפה ידנית (לא חשמלית) ומערבבים היטב עד להומוגניות. מקציפים במיקסר חלבונים דקה, להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקצף רך במרקם יוגורט.
4. עושים השוואת מרקמים: מעבירים שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה ומערבבים טוב עם מטרפה ידנית. מקפלים לתערובת הגבינה את יתרת הקצף בפעמיים ממש רק עד שנטמע בתערובת. לא לקפל יותר מידי כדי לא להכניס אוויר לתערובת.
5. מעבירים לתבנית אפייה, דופקים את התבנית על השיש פעמיים - שלוש, כדי לשחרר בועות אוויר ולהכניס לתנור לשליש התחתון. ( להניח תבנית עם מים רותחים בבסיס התנור).
6. אופים בין שעתיים לשלוש שעות עד שהעוגה מוכנה (מבחן הקיסם). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור להתקררות מוחלטת.
7. לציפוי קרם יוגורט: מקציפים יחד שמנת מתוקה, יוגורט ואינסטנט פודינג עד ליציבות ומזלפים מעל העוגה שהתקררה לחלוטין
סירופ דובדבנים. מבשלים יחד מיץ דובדבנים, סוכר ולימון כ- 5 דקות עד שמקבלים סירופ סמיך מעט. מקררים לחלוטין ועם כף מוזגים על הקרם בקצוות.
8. מקשטים בדובדבנים טריים. 
שומרים במקרר. העוגה משתבחת אחרי יום במקרר.

דרג: