עוגת גבינה אפויה ואוורירית

אם לשבועות ואם פשוט לארוחות חלביות או לאירוח בלתי נשכח - עוגת גבינה אפויה עם פטל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה אפויה ואוורירית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית גודל 26, משומנת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • להכנת העוגה
  • 5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 9%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 5 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור (עמילן תירס)
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי
  • 2 כפות סוכר
  • 1 גביע שמנת של פעם
  • לקישוט
  • פטל

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1.מחממים תנור ל-200 מעלות. מקציפים את החלבונים עם 2/3 כוס סוכר ליצירת קצף נוקשה.
2. שמים בקערה גדולה: חלמונים, יתרת הסוכר (1/3 כוס), תמצית וניל, קליפת לימון, קמח, קורנפלור והפודינג ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מוספים את שאר הקצף ומקפלים שוב לתערובת אחידה (חשוב לעבוד בתנועות קיפול ולא ערבוב על מנת לשמור על נפח העוגה).
5.יוצקים לתבנית ואופים למשך 10 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כשעה, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
6.מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מצננים בתנור מכובה ופתוח.
7.מערבבים סוכר ושמנת ומורחים על העוגה.
8. מצננים במקרר ומקשטים בפטל לפני ההגשה.

דרג: