עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת מוקצפת ופירות יער

עוגת גבינה אפויה שנמסה בפה בציפוי קרמי ובתוספת פירות יער

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מירב צור

דרג:
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת מוקצפת ופירות יער
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לבסיס:
  • 300 גרם בסקוויטים
  • 70 גרם פקאנים מסוכרים
  • 100 גרם חלבה מסולסלת
  • 100 גרם חמאה תנובה
  • למלית:
  • 4 גביעי גבינת שמנת מסוג נפולאון 25% בטעם טבעי
  • 300 גרם גבינת כנען 5% השף הלבן
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • 350 גרם קונפיטורת תותי יער
  • 100 גרם אוכמניות אדומות קפואות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:
1. לתוך מעבד מזון מכניסים ביסקוויטים, פקאנים מסוכרים וחלבה מסולסלת ומעבדים יחד לתערובת פירורית
2. ממיסים חמאה ומוסיפים לתערובת
3. משטחים ומהדקים לתבנית, שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה

הכנת המלית:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות 
2. בקערה גדולה טורפים היטב את הגבינות. מוסיפים סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה
3. בקערה נוספת טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הגבינות, בוחשים יחד
4. יוצקים את התערובת על הבסיס. אופים 15 דקות בחום גבוה. מורידים את חום התנור ל 160 מעלות ואופים כשעה
5. מצננים היטב ומניחים לילה במקרר

הכנת הציפוי:
1. מקציפים שמנת מתוקה ומצפים את העוגה
2. בסיר עמוק מבשלים יחד אוכמניות עם קונפיטורה כ- 5 דקות על אש קטנה
3. משטחים מעל את תערובת תותי היער והאוכמניות
4. שומרים את העוגה בקירור

דרג: