עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרות יער

עוגה מושלמת שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה

מאת: מירב צור

דרג:
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ופרות יער
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 70 גרם פקאנים מסוכרים
  • 100 גרם חלבה מסולסלת
  • 100 גרם חמאה תנובה
  • למלית:
  • 4 גביעי גבינת שמנת מסוג נפולאון 25% בטעם טבעי
  • 300 גרם גבינת כנען 5% השף הלבן
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • 350 גרם קונפיטורת תותי יער
  • 100 גרם אוכמניות אדומות קפואות

אופן הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1. לתוך מעבד מזון מכניסים ביסקוויטים, פקאנים מסוכרים וחלבה מסולסלת ומעבדים יחד לתערובת פרורית.
2. ממיסים חמאה ומוסיפים לתערובת.
3. משטחים ומהדקים לתבנית ושומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

אופן הכנת המלית:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלסיוס.
2. בקערה גדולה טורפים היטב את הגבינות. מוסיפים סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה.
3. בקערה נוספת טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הגבינות, בוחשים יחד.
4. יוצקים את התערובת על הבסיס. אופים 15 דקות בחום גבוה. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים שעה.
5. מצננים היטב ומכניסים למקרר ללילה.

אופן הכנת הציפוי:

1. מקציפים שמנת מתוקה ומצפים את העוגה.
2. בסיר עמוק מבשלים יחד אוכמניות עם קונפיטורה כ-5 דקות.
3. משטחים מעל את תערובת תותי היער והאוכמניות.
4. שומרים את העוגה בקירור.

דרג: