עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים

עוגת גבינה מושלמת עם ציפוי אגסים ופירורי בצק, נימוחה בפה ומשאירה טעם של עוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית בקוטר 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח (2 כוסות)
  • 1 ביצה
  • 1 טיפה תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת קליפת תפוז
  • לתערובת הגבינה:
  • 135 גרם סוכר (2/3 כוס)
  • 40 גרם קמח תפוחי אדמה (1/3 כוס)
  • 400 גרם גבינה לבנה 9%
  • 300 גרם שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 2 טיפות תמצית וניל
  • לציפוי האגסים:
  • 7 אגסים קטנים
  • 2 מקלות קינמון
  • גרגרים ממקל וניל
  • 1/4 לימון
  • 250 גרם סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • לקראמבל:
  • 80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 1 כף)
  • 80 גרם שקדים מולבנים טחונים (1 כוס)
  • 140 גרם קמח (1 כוס)
  • 1/2 כפית קינמון
  • לציפוי שמנת חמוצה:
  • 300 גרם שמנת חמוצה
  • 30 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. לציפוי אגסים: מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים בעזרת כפית את הליבה.  מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-3 דקות. מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה. למחרת, מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד.
2. לציפוי קראמבל: מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פרורי בצק. מפזרים על תבנית ואופים כ- 20 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד.
3. לציפוי שמנת חמוצה: טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
4. בצק פריך: מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית.  מוסיפים את הביצה ותמצית וניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות (כשהתנור חומם מראש) מוציאים ומצננים.
5. לתערובת הגבינה: מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הוניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות (כשהתנור חומם מראש). לאחר מכן מנמיכים ל-170 מעלות ואופים למשך 20 דקות נוספות.
7. מצננים כ-10 דקות ומורחים שכבה דקה של ציפוי השמנת החמוצה.
8. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת
9. מוציאים, מניחים מעל את האגסים, ביניהם מפזרים את פרורי הקראמבל ומגישים.

דרג: