עוגת גבינה אפויה בציפוי אוכמניות

אמנם יש כאן השקעה, אבל שווה את התוצאה

מאת: דפנה מיכאל

דרג:
עוגת גבינה אפויה בציפוי אוכמניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 24-25 ס"מ 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 50 ג"ר חמאה
  • חלמון
  • כוס + 2 כפות קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית גרד לימון
  • לתערובת הגבינה:
  • 850 ג"ר גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה 15%
  • כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כפית גרד לימון
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים מופרדות

אופן הכנה:

הכנה
1. מניחים גבינות ושמנת במסננת לניקוז הנוזלים בשלוש שעות לפחות.
2. הכנת הבצק: בקערה מערבבים חמאה וסוכר, מוסיפים חלמון, גרד לימון מיץ לימון ומערבבים, משלבים את הקמח ואבקת אפיה.
3. מערבבים לבצק אחיד ורך.
4. מרופדים תבנית עגולה 24-25 עם שוליים גבוהים, בנייר אפיה.
5. משטחים את הבצק רק על התחתית. מכניסים לקירור של כחצי שעה. לאחר הקירור מכניסים לאפיה 180 כ-10 דקות. מוציאים ומקררים.
6. תערובת הגבינה: בקערה מניחים את הגבינות והשמנת, מוסיפים חלמונים, סוכר וניל ו-1/2 כוס סוכר מעורבב עם הקמח.
7. מערבבים לתערובת אחידה, מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב ומשלבים לתערובת הגבינות.
8. מניחים את הגבינה על התחתית האפויה.
9. מכניסים לתנור מחומם 150-160 כשעה.
10. לאחר שעה מורידים טמפ' ל-120 לעוד כחצי שעה, משאירים את העוגה לאחר האפיה בתנור עוד כשעה.
מכניסים לקירור. מצפים ברוטב אוכמניות מלמעלה. 
דרג: