עוגת גבינה אפויה בזיגוג רוטב אוכמניות

עוגה קלאסית יפה להגשה שאי אפשר להפסיק לאכול. חטא מתוק ומושלם

מאת: גניה שפיר \

מקור מתכון: גניה שפיר

דרג:
עוגת גבינה אפויה בזיגוג רוטב אוכמניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג גבינת טבורוג
  • 1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה תנובה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר ווניל
  • 6 ביצים מופרדות
  • 3 כפות פודינג ווניל
  • 3 כפות קמח תופח
  • 3 כפות מיץ לימון טבעי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
2. בקערה מערבבים (לפי הסדר) גבינת טובורג, שמנת חמוצה, ½ כוס סוכר, סוכר ווניל, 6 חלמונים, פודינג ווניל, קמח תופח, ומיץ לימון.
3. בקערה נפרדת מקציפים 6 חלבונים עם ½ כוס סוכר.
4. מוסיפים בתנועות קיפול את הקצף לעיסת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת. בתחתית התנור שחומם מראש מניחים תבנית עם מים, ומעליה, על גבי רשת, מניחים את העוגה. אופים 50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד שמתקררת.
5. מקשטים את העוגה ברוטב אוכמניות.
דרג: